
Kuo gali papirkti taivaniečių arbata?
Taivano klimatas palankus arbatos auginimui, nes net apie 67 proc. šalies teritorijos sudaro kalnai ir aukštumos. Ši arbata dar vadinama aukštų kalnų arbata, nes yra auginama ūkiuose, kurie įsikūrę daugiau nei 1000 metrų aukštyje virš jūros lygio. Aukštuose kalnuose užauginta arbata nėra karti ir per daug saldi.
Taivano arbata visame pasaulyje garsėja savo aukšta kokybe, išskirtiniu skoniu ir aromatu. Ragaujant šią arbatą gomūryje pajausite lengvą saldumą. Šios Taivano arbatos rūšies išskirtinumas – natūralus pieno skonis, kuriame galima atpažinti saldžios grietinėlės ir migdolų aromatą. Ši arbatos rūšis neturi daug kofeino – vidutiniškai tokioje arbatoje yra apie 31 mg kofeino 100 ml kiekyje.
Arbatos lapai skinami pavasarį ir rudenį, o vėliau džiovinami ir oksiduojami reguliuojamoje temperatūroje tol, kol įgauną subtilų skonį.
Šioje Taivano arbatoje gausu antioksidantų, mineralų, vitaminų ir aminorūgščių. Visos šios išvardintos medžiagos naudingos mūsų organizmams, nes pagreitina medžiagų apykaitą bei mažina cholesterolio kiekį. Maža to, Taivaniečių arbatoje galima rasti ir polifenolių, kurie subalansuoja cukraus kiekį kraujyje. Besirūpinantiems širdies darbu, rekomenduojama gerti Taivaniečių arbatą, nes minėtos arbatos sudėtyje esantys polifenoliai aktyvina fermentą, kuris skaido tam tikros rūšies riebalus, prisidedančius prie arterijų sienelių storėjimo, todėl gerokai sumažėja rizika susirgti insultu ar kitomis širdies ligomis.
Kaip paruošti gėrimui Taivanietišką arbatą?
-Vandenį užplikykite iki 88-93 laipsnių temperatūros.
-Į puodelį įdėkite arbatos lapų, užpilkite vandeniu ir palaikykite apie 3-5 minutes.
-Kuo ilgiau leisite arbatžolėms įsigerti, laikant jas vandenyje, tuo labiau išryškės arbatos skonis.
