
Išskirtinio aromato rožių žiedlapių arbata
Tūkstančius metų rožės buvo naudotos medicinos tikslais. Rožės turi daugiau nei 130 įvairių rūšių ir veislių. Vienos rožių veislės pasižymi savo saldžiu skoniu, kitos – kartumu. Rožių arbata gaminama vien iš rožių žiedlapių ir pumpurų.
Dauguma karštų gėrimų turi savo sudėtyje tam tikrą kofeino kiekį. Tiesa, vieni iš jų, kaip arbata – mažesnį, kiti, kaip kava – pasižymi gana didele koncentracija. Įdomu, kad karštas šokoladas taip pat turi kofeino. Karšto šokolado 100-ame gramų yra apie 2 miligramai kofeino. Kofeinas gali būti žalingas organizmui, nes didelė jo dozė padidina kraujospūdį ar išprovokuoja nerimo jausmą.
Rožių arbata neturi kofeino, todėl gali būti puikus karštų gėrimų pakaitalas, kai norima užmigti.
Arbatos nauda kiekvieno iš mūsų organizmams
Rožių žiedų arbatoje gausu antioksidantų, dar vadinamų polifenoliais. Šios arbatos rūšyje išskirtinai galima rasti nemažą kiekį galo rūgšties, kuri priskiriama prie augalinės kilmės taninų komponento junginio. Galo rūgštis sumažina streso poveikį, padeda organizmui kovoti su virusais ir grybelinėmis infekcijomis, naikina vėžines ląsteles ir mikrobus. Arbatoje esantis fenolis svarbus regos ir atminties stiprinimui.
Išgertas rožių arbatos puodelis padės nusiraminti ir sumažinti įtampą, kurią patiriame beveik kasdien tiek darbe, tiek moksluose, kai reikia laikyti egzaminus, bei kitose veiklose. Šią arbatą rekomenduoja gerti ir prieš miegą, nes ji ramina, todėl gerokai lengviau užmiegama.
Vidurio Rytuose rožių žiedlapių arbata naudota siekiant pagerinti virškinimą, nes ji laisvina vidurius.
Arbatoje yra vitamino C ir A bei skirtingų mineralų. Visos šios naudingos medžiagos svarbios palaikant sveiką odos ir plaukų išvaizdą, stiprina imuninę sistemą, reguliuoja hormonus ir padeda įveikti nemigą.
Rožių arbatos skonis
Rožių žiedlapių arbata yra lengvo ir subtilaus vaisių skonio. Arbatoje nejausite citrusinių ar kitų vaisių skonio. Vietoj vaisių skonio, rožių arbata užburs savo švelniu gėlių aromatu.
Ši arbata gali būti geriama su medumi, cinamonu ar pienu, priklausomai, kokį arbatos skonį norite išgauti.
Rožių žiedų arbata neturi kalorijų, todėl ji puikiai tinka tiems, kurie yra susirūpinę svorio metimu.
Kaip pagaminti rožių arbatą?
-Rekomenduojama arbatai naudoti filtruotą vandenį.
-Užvirintu vandeniu „sušildykite“ arbatinuką, kuriame ketinate užpilti rožių žiedus verdančiu vandeniu.
-Rožių žiedlapius užpylus verdančiu vandeniu, arbatinuką reikėtų uždengti ir laikyti tol, kol vanduo įgaus rožių aromatą.
-Nukošus rožių žiedlapius, karštą arbatą galite įpilti į puodelius.
